fot. Paweł Kucharski TRAVART.pl © Stawy Milickie

GOSPODA 8 RYB

MENU

W NAWIASACH [ ] PODANO ALERGENY. 
PEŁNA LISTA PONIŻEJ MENU.

ZUPY

  • Kapuśniak z młodej kapusty i pomidorów
    [6,7,9,10,12,14]    10 PLN  

  • Minestrone z rybami słodkowodnymi, serwowana z czosnkową grzanką  (300g)  
    [4,6,9,10,12]    15 PLN

DANIA GŁÓWNE

  • Karp pieczony z duszoną cebulą, ziemniaki z wody, zasmażane buraczki  (200g/120g/80g)     
    [1,4,7]    22 PLN
  • Amur z pieca, z duszoną cukinią i kukurydzą, frytki
    [4,7]    28 PLN 
  • Amur, fasolka szparagowa gotowana al dente, gotowane młode ziemniaki  (200g, 200 g)  
    [4,7] 28 PLN  
  • Tołpyga w ziołach, sos porowy z białym winem, ziemniaki z wody    
    [4,7,1,9]    22 PLN
  • Półmisek ryb dla 4 osób: amur, tołpyga, szczupak, karp, jesiotr z dwoma rodzajami surówki, mixem sałat i trzema sosami: czosnkowym, serowym i BBQ (ryby 160 g, dodatki 300g, sosy 50g)
    [4,7,6,1]   89 PLN 
  • Grillowany filet z kurczaka z kostką, młode ziemniaki ze skórką, sałata z pomidorem i cebulą z jogurtowym dressingiem (500g/120g)  [4,6,7,10]    26 PLN 
  • Panierowany kotlet ze schabu z kością, młoda, zasmażana kapusta, ziemniaki pieczone ze skórką (200g/80g/120g)
    [1,3,6,7,10]  26 PLN              
  • Dziczyzna w sosie grzybowym, ziemniaki z wody, czerwona kapusta z grillowaną papryką (450g)  
    [1,6,7,9,10]   38 PLN      

SAŁATKI

  • Mix sałat z grillowanym jesiotrem i opiekanym boczkiem (120g/80g/40g)
    [1,4]    23 PLN
  • Mix sałat z grillowanym serem haloumi i i marynowanymi kurkami (120g/125g/40g)  
    [1,7,6]    23 PLN

MENU DLA DZIECI

  • Tradycyjny rosół z domowym makaronem   (180g)  
    [1,3,6,9]      10 PLN
  • Makaron z truskawkami i słodką śmietanką   (80g/100g)
    [1,3,7,12]     12 PLN
  • Spaghetti ze świeżymi pomidorami (80g/80g)  
    [1,7]   12 PLN

DODATKI

  • Warzywa gotowane na parze (180g) [7]  5 PLN 

  • Ziemniaki z wody z masłem i koperkiem (150g) [7]   5 PLN 

  • Kasza gryczana (150g) [7]  5 PLN 

  • Frytki stekowe (150g) 5 PLN 

DESERY

/180 g

  • Ciasto domowe (180g)
    [1,3,7] 9 PLN

  • Lody zabaglione czekoladowo pistacjowe (100g) - uwaga! Deser z alkoholem!
    [3,5,6,8,7,12] 15 PLN

  • Limoncello  (lody cytrynowe z likierem Limo cello) (100g) – uwaga! Deser z alkoholem!
    [3,5,6,7,8,12] 15 PLN
  • Deser lodowy semifreddo waniliowo-czekoladowy  
    [3,5,6,7,8,12]     15 PLN

Menu przygotował dla Państwa
Szef Kuchni Piotr Grzyb

ALERGENY

[1] zboża , [2] skorupiaki, [3] jajka, [4] ryby, [5] orzeszki ziemne, [6] soja, [7] mleko, [8] orzechy, [9] seler, [10] gorczyca, [11] sezam, [12] dwutlenek siarki, [13] łubin [14] mięczaki

 

 

INFO

Nasza Gospoda, posiada trzy odrębne sale i wraz z miejscami na tarasach jest w stanie pomieścić do 300 osób. Urokliwe położenie tuż przy stawie pozwala nam serwować dania na specjalnych nawodnych tarasach.

W bezpośrednim sąsiedztwie Gospody znajduje się łowisko wędkarskie z 50 stanowiskami oraz zewnętrznymi wiatami.

Zapraszamy do rezerwacji >>

STAWY MILICKIE SA

SIEDZIBA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: a.okrajek@stawymilickie.pl

KONTAKT DLA MEDIÓW

tel.: (+48) 728 418 801

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015