fot. Paweł Kucharski TRAVART.pl © Stawy Milickie

GOSPODA 8 RYB

MENU

W NAWIASACH [ ] PODANO ALERGENY. 
PEŁNA LISTA PONIŻEJ MENU.

ZUPY

  • Zupa z ryb słodkowodnych z pomidorami (300g) [1,2,5,6,7]    15 PLN  

  • Chłodnik na maślance (ogórek, rzodkiewka, koperek, szczypiorek) (300g) [1,3,6,8]    12 PLN

DANIA GŁÓWNE

  • Karp smażony po milicku, pieczone ziemniaki ze skórką, surówka z kiszonej kapusty
    (180g/150g/120g) [1,3,4,5,6]     34 PLN
  • Pieczony dzwonek z lina w ziołach, frytki, fasolka szparagowa
    (180g/150g/120g) [1,4,5,6]     29 PLN
  • Sum gotowany w białym winie z koperkiem i tymiankiem, ryż barwiony, mix sałat z dresingiem  cytrynowym
    (180g/100g/80g) [4,5,14]     35 PLN

  • Pierogi z karpiem z cebulą na maśle  (8 szt.) [1,3,4,5,6,8,14]    18 PLN
  • Amur opiekany na sosie szpinakowym, kasza pęczak
    (180g/80g/100g) [1,4,5,6]     28 PLN
  • Półmisek ryb pieczonych, frytki, mix sałat, zestaw sosów (czosnek, jogurt, ketchup)
    (4x160g/500g/ dodatki 300g) [1,4,5,6,14]    95 PLN
  • Grillowany filet z kurczaka w ziołach, frytki, surówka z czerwonej kapusty ( a’la colesław)
    (220g/150g/120g) [1,5,6]     24 PLN
  • Kolet schabowy panierowany, młode ziemniaki z koperkiem, mizeria
    (180g/150g/120g) [1,3,5,6,14]     25 PLN
  • Polędwiczka sous vide z sosem pieprzowym, pieczone ziemniaki ze skórką, mix sałat z dresingiem jogurtowym
    (180g/120g/80g) [1,5,6]     34 PLN

  • Policzki z dziczyzny w sosie własnym, młode ziemniaki, buraczki tarte (160g/150g/120g) [1,5,6,8,14] 34 PLN

SAŁATKI

  • Sałatka z wędzoną rybą, ser gorgonzola, pomidor, papryka, vinegret cytrynowy [4,5,6,14]     25 PLN
  • Sałatka z grillowanym boczkiem, mini mozzarella, świeże warzywa, sos tzatziki [5,6,14]     22 PLN

MENU DLA DZIECI

 

  • Nuggetsy z kurczaka, frytki literki, surówka z białej kapusty (100g, 100g, 80g) [1,3,5,6,14]     15 PLN
  • Fileciki z jesiotra, frytki literki, surówka z białej kapusty (100g/100g/80g) [1,3,4,5,14]     18 PLN

DODATKI

 

  • Młode gotowane ziemniaki z koperkiem (150g) [6]    5 PLN
  • Pieczone ziemniaki ze skórką (150g) [5]     5 PLN
  • Frytki  (150g)     5 PLN 
  • Ryż barwiony (120g) [6]     5 PLN
  • Kasza pęczak z pesto tymiankowym (120g)[1,5,6]     5 PLN
  • Pieczywo (180g)  5 PLN

DESERY

 

  • Ciasto domowe (160g) [1,3,5,6,7,9,10,13]     10 PLN

  • Deser lodowy Copa Tiramisu (180 ml)[1,6,14]    12 PLN

  • Deser lodowy owoce leśne (180 ml) [1,6]     12 PLN
  • Deser lodowy chocolate & whisky (zawiera alkohol)     (180 ml) [1,5,6]    12 PLN

ALERGENY

[1] zboża , [2] skorupiaki, [3] jajka, [4] ryby, [5] orzeszki ziemne, [6] soja, [7] mleko, [8] orzechy, [9] seler, [10] gorczyca, [11] sezam, [12] dwutlenek siarki, [13] łubin [14] mięczaki

 

INFO

Nasza Gospoda, posiada trzy odrębne sale oraz piękne położone nawodne tarasy. Bardzo prosimy Gości odwiedzających nas ze swoimi psami o zajmowanie stolików na tarasie.

W bezpośrednim sąsiedztwie Gospody znajduje się łowisko wędkarskie z 50 stanowiskami oraz zewnętrznymi wiatami.

Zapraszamy do rezerwacji >>

STAWY MILICKIE SA

SIEDZIBA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015